Dag 27 - Reisverslag uit Angamāli, India van Jeroen, Lilly, Fleur en Roos Brouwer - WaarBenJij.nu Dag 27 - Reisverslag uit Angamāli, India van Jeroen, Lilly, Fleur en Roos Brouwer - WaarBenJij.nu

Dag 27

Blijf op de hoogte en volg Jeroen, Lilly, Fleur en Roos

14 Augustus 2017 | India, Angamāli

Weer worden Jeroen en Lilly rustig wakker. Het is toch wel lekker als de kinderen ergens anders logeren. Benny maakt zich klaar voor de shop en Beyon en Naina zijn aangekleed voor school. Jeroen en Lilly gaan met de scooter naar Tomy om daar met de kinderen te gaan ontbijten. Heerlijke Appam met mango curry en Puttu met banaan. De kinderen gaan met Lidhiya spelen, want Libiya is naar school. Jeroen en Lilly gaan met z’n tweeën op de scooter naar Angamaly om wat inkopen te doen. Morgen is het namelijk Onafhankelijksheidsdag(15 augustus) en is het meerendeel van het volk vrij. Een mooi moment om de hele familie bij Appan en Amman uit te nodigen en een grote lunch te bereiden. Mary en Lelama willen wel koken , maar wij moeten de boodschappen doen. En dat voor een man of 20. Chicken, beef, fish and vegetables en nog andere items zijn benodigd. Dit is dus voor morgen het programma. ’s Avnonds eten we bij Tomy en tegen 23:00 worden we door hem teruggebracht naar Benny. Als we daar aankomen is alleen Jincy daar. Benny is blijkbaar met een buurtgenoot, Justo, bezig om één van de 20 palen te installeren met daaraan versieringen waar morgen de Indiase vlag in gehesen kan worden om 71 jaar Onafhankelijkheid te vieren. Jeroen gaat daar even kijken en krijgt meteen de opdracht om de zaklamp vast te houden. Dat is namelijk het enige licht wat er is om mee te werken. De paal die ze hebben gekregen blijkt toch te kort te zijn. Er moet een langere komen. We weten niet hoe, maar ineens kwam Benny met een langere aanzetten. Deze was zo lang dat we op moesten passen voor de stroomdraden boven ons hoofd. De lengt ervan Jeroen kwam goed van pas om alles op hoogte vast te kunnen zetten. Inmiddels was het weer 00:30 geworden en werd het tijd om naar bed te gaan. Zeker omdat Jeroen om 06:00 weer bij Tomy moest zijn om over de kinderen te waken. De hele familie moet namelijk om 6:30 in de kerk zitten. Een kort nachtje dus.