Dag 31 - Reisverslag uit Angamāli, India van Jeroen, Lilly, Fleur en Roos Brouwer - WaarBenJij.nu Dag 31 - Reisverslag uit Angamāli, India van Jeroen, Lilly, Fleur en Roos Brouwer - WaarBenJij.nu

Dag 31

Blijf op de hoogte en volg Jeroen, Lilly, Fleur en Roos

18 Augustus 2017 | India, Angamāli

We worden wat later wakker. We moeten echter wel naar de kids en ontbijten, want om 10:30 staat Thomas er weer met zijn riksja om ons naar Mary te brengen. Het komt allemaal weer net op tijd goed. Tegen 11:00 zijn we bij Mary. Alleen Mary en de dochter Jissy zijn er. Jeeson heeft in de afgelopen weken werk gevonden in Trichur en Varghese is ook aan het werk. Het is daarom heel relaxed. De kinderen kijken maar weer films. Pete’s Dragon voor de 2e keer en Storks komen voorbij. Tegen 14:00 komt Varghese alsnog thuis en gaan we samen lunchen. Tegen 15:00 worden we weer door Thomas opgehaald en ontvangen we van Mary etenswaren om mee te nemen naar huis om het India gevoel nog even vast te houden. De kinderen krijgen een miniatuur Houseboat als souvenir. Thomas brengt ons naar Angamaly om even bij de kleermaker langs te gaan. Het shirt van Lil is klaar. Voor EUR 7 heeft ze een prachtige blouse. Wij kopen nog wat steel-glasses(stalen bekers) en gaan dan naar Benny. Daar kunnen de kinderen met Naina en Beyon spelen en kunnen we de koffers in gaan pakken. We hebben inmiddels zoveel etenswaren gekregen dat we daar een hele koffer voor nodig hebben. Maar aangezien we ook dingen voor hun hadden meegenomen, hadden we wel wat ruimte over! Het inpakken was dan ook redelijk snel gebeurd. Ondertussen had Jincy de Saree voor Roos wat aangepast en kon ze helemaal aangekleed worden. Inclusief stip op het voorhoofd. Ze zag er als een prinses uit en wilde dit graag aan Tomy en Lissy laten zien. Daarom lopen we met z’n allen daar naar toe. Het zorgt voor veel bekijks in het dorp. De mensen komen uit de huizen om te zien wie daar in een Saree loopt. Het is echt een plaatje. Tomy en Lissy vinden het ook geweldig. Daarna lopen we terug naar Benny. ’s Avonds zullen Appan en Amman komen eten en Tomy en Lissy met hun kinderen zullen ook nog officieel afscheid komen nemen. Het is 20:00 en het begint te regenen. Het gaat hard regenen en het blijft regenen. Dit hebben we niet eerder meegemaakt in het regenseizoen. Benny staat klaar met een loenki(puur foenetisch) voor Jeroen. Zo’n traditionele doek die de mannen omgeslagen hebben. Voor iedereen natuurlijk een groot plezier om dit te zien. Jeroen houdt hem heel de avond aan. Voor de laatste keer eten we van een bananenblad en krijgt Fleur haar laatste pineapple. Daarna nemen we afscheid van Appan en Amman en Lissy en de kinderen. Tomy zien we morgen nog, omdat hij de taxi heeft geregeld en mee rijdt naar het vliegveld. We praten nog een tijd met Benny en Jincy en gaan tegen 00:00 naar bed om vervolgens om 5:45 wakker te worden om naar het vliegveld te gaan.